Het Woord verteltWaar is de weg naar de oorsprong van het licht, en de plaats van het donker...


 

God zei: ‘Er moeten lichten aan het hemelgewelf komen om de dag te scheiden van de nacht. Ze moeten de seizoenen aangeven en de dagen en de jaren, 15 en ze moeten dienen als lampen aan het hemelgewelf, om licht te geven op de aarde.’ En zo gebeurde het. (Genesis 1:14)


Het universum


Hieronder hebben wij foto’s weergegeven die afkomstig zijn van, onder andere, de Amerikaans-Europeesche ruimtetelescoop "Hubble" die in mei 2009 door N.A.S.A. zijn vrijgegeven.      


Saturnus

Je kijkt naar de zonnen, manen, sterren, kometen en planeten dan zijn deze hemellichamen toch niet ontstaan door een oerknal of een zogenoemde big bang?! Kijk maar hoe deze hemellichamen (soms) tot het perfecte toe, een bolvormige structuur hebben aangenomen, is dat ontstaan door een evolutie? Zoiets kan toch alleen maar geschapen zijn. . .

Aarde


Alleen al naar de invloed van de zon en de maan op de aarde. De aarde draait met een snelheid van 105.000 kilometer per uur in een ellipsvormige baan om de zon. Eén rondje om de zon duurt 365,242 dagen. Een kalenderjaar duurt in de westerse tijdrekening 365 dagen. Daarom is er eens in de 4 jaar (het schrikkeljaar) een extra dag nodig om de tijd in te halen. Die dag wordt dan ook ingehaald op 29 februari eens in de 4 jaar. In één baan om de zon legt de aarde 939.886.400 km af. De afstand van de aarde tot de zon is op het dichtstbijzijnde punt 147.097.800 km (3 januari), en op het verste punt 152.098.200 km (4 juli).


De maan draait in 27,3 dagen om de aarde. Maar omdat de aarde ook draait verlopen er 29,53 dagen tussen twee volle manen. Het is volle maan als wij de maan helemaal verlicht zien door de zon. Als de maan helemaal donker is, is het nieuwe maan. De cyclus van de maan geeft globaal onze maandindeling.


De aarde draait ook om haar eigen as. In 24 uur is ze van west naar oost om haar as gedraaid. Eén draai van de aarde om haar eigen as is een dag. Verschillende plaatsen op aarde draaien met een andere snelheid. Op de polen beweeg je bijna niet, terwijl je op de evenaar (de denkbeeldige lijn die over de aarde midden tussen de polen loopt) rondtolt met een snelheid van 1.600 kilometer per uur.


 


'Het oog van God'


Kortom, voor ons christenen is de vraag "Hoe het universum (het heelal, de wereld en alles er om heen) is ontstaan" een vraag waarop wij een duidelijk antwoord hebben. Dit alles is door God geschapen. Let wel, uiteraard hebben wij ook vragen hoe God dat allemaal heeft gedaan, maar voor ons leven hier op aarde is het genoeg dat we weten dát God het heeft gedaan. En laten we eerlijk zijn, als we op een mooie zomeravond naar de heldere sterrenhemel kijken en we stellen ons de vraag waar deze eindigt, dan is ons menselijk brein toch te beperkt om hier een passend antwoord op te geven. Samenvattend, alles is geschapen en alles klopt...  

"Het Woord vertelt"


Copyright © 2019 Het Woord vertelt | Alle rechten voorbehouden